ARXIU L’EDUCACIÓ DE LES ARTS:

PROJECTES INNOVADORS ALS CENTRES EDUCATIUS
Documentació

 

  

L’arxiu de L’educació de les Arts: projectes innovadors als centres educatius té per objectiu fer accessible i compartir els dossiers que es van presentar a l’espai documental de la mostra del mateix nom que es va dur a terme el març del 2016 a l’Espai Residència.

Són fruit de la col·laboració duta a terme, en el marc de la seva residencia, entre el Col·legi de Doctors i Llicenciats en Belles Arts i Professors de Dibuix de Catalunya (COLBACAT) i el Programa d’educació i mediació de l’Arts Santa Mònica, Interfícies.

 

La selecció d’aquests projectes pretén evidenciar la importància de l’Educació artística principalment a l’educació obligatòria, la seva contribució a l’educació integral, i a la cohesió en el més ampli sentit del seu significat.

 

Els llenguatges i processos artístics son presents activament, col·laborant i vertebrant el currículum en el context del projecte i les estratègies d'ensenyament i aprenentatge. Els dossiers presenten projectes desenvolupats en tots els nivells educatius, des de l’educació infantil a la formació inicial del professorat. Aquest arxiu mostra les experiències, els processos i els resultats obtinguts mitjançant aquest sistema de treball global i integrador.

 

 

L'Educació de les Arts: projectes innovadors als centres educatius:

 

Llistat de llegendes


Entre el lloc i l’espai


Piece


Acció cultural

Casa Massot-Dalmases

Com fem el Carnestoltes

Cartells de cinema d’autor

Arquitectures per
transformar

Regalims infiltrats


Creative Art Interchange


Educació plàstica a l'Escola Nabí


Alumnat deficient

Ahir - avui - demà

Mirades des de l'educació reggiana

Recerca educació transdisciplinar

microRavals

Open Roulote

La indumentària

Room13

Paret de cartró

Trans Art Laboratori

Memòria, creació i participació

Teixint relacions

 L'educació de les arts II

Descarrega't aquí tots els documents.

Recerca i selecció de projectes

Colbacat i Interfíces

 

Edició de continguts

Helena Migueiz


Disseny i maquetació

Lidia Dalmau

 

Amb les aportacions i col·laboracions de

Institut Josep Mestres i Busquets. Escola Miquel Granell. INS Alella. IE Costa i Llobera. Institut La Segarra. Institut Moisès Broggi. Escola l’Espill. Escola Labouré. Escola Isabel de Villena. Escola Nabí. Grau d’Educació Infantil. Fundació Universitària del Bages (FUB). Facultat de Ciències de l'Educació (UAB). Escola Els Encants. Escola Josep Mª de Sagarra. Escola Isabel de Villena. Màster investigació educativa. Especialització Art, Cos i Moviment (UAB). Escola El Martinet. Institut Can Mas. EASD Deià. IES XXV Olimpíada. Institut d’Ensenyament Secundari. IES Frederic Mompou. CEIP Sant Martí. Escola Joan Torredemer. Escola La Maquinista. Schurz High Sccool. Steinmetz High School. Disney ll Magnet School. Monroe Elementary School Franklin Fine Arts Center. InterAmerica Magnet School. John W. Garvy School. Escola d’Art i Disseny ESARDI. Escola Fluvià. Escola Miralletes. Institut Consell de Cent. Institut Milà i Fontanals.

 

Producció

Arts Santa Mònica