UrbanART POST-sITe amb CAL·LIGRAFIES URBANES

Tallers i intervenció espai públic 22.04.2017 / 11-15h

Cruïlla carrer Ribes-Ali Bei-Sicília Barcelona (CEIP Fort Pienc)

Interfícies és el programa d'educació, ciutadania i cultura d'Arts Santa Mònica. L'equip 'Equip POST-site Urbà és un dels 3 equips creats dins del programa formatiu de "Ciutat educadora i educació viva" desenvolupat per Interfícies. Aquest és un equip interdisciplinari d'arquitectes, dissenyadors, educadors i gestors, que desenvolupa el projecte "Fem escola / fem barri", dissenyat entre totes les persones durant el curs. Aquesta acció és una de les 3 intervencions d'educació i espai públic que es desenvolupen durant el 2017.

Maria Pia Fontana, Núria Valls, Miguel Mayorga, Rosanna Frasquet, Ana Manaia i Sara Palomares formen part d'aquest equip el qual, a través de propostes, gestionen transversalment els diferents coneixements, com ara mestres, arquitectes, urbanistes, estructuristes, i gestores culturals, per dur a terme accions creatives.

Aquesta és la tercera acció desenvolupada per l’Equip POST-sITe Urbà, que va a sortir del treball en el curs Ciutat Educadora i educació viva, desenvolupat per Interfíces. És una intervenció artística-urbana organitzada per la comissió Escola i Barri de l'AMPA de l’Escola Fort Pienc.

El ‘POST-sITe’ simularà un espai d’entrada “simbòlic” a l’escola, un llindar que albergarà activitats diferents, i posarà en correspondència als parcs i/o espais públics que estan a prop de l’escola.

En el cas de Fort Pienc, el llindar s’ubicarà en correspondència amb l’espai triangular davant de l’Estació del Nord, a l’Eix del Carrer Ribes-Ali Bei-Sicília. Aprofitant que s’hi està desenvolupant un millora de la plaça, es vol plantejar una nova forma d’apropiació de l’espai públic per part del barri i de l’escola. A l’interior de l’artefacte s’hi penjaran suports amb paper inspirats en flors del panot on cada infant deixarà la seva “cal·ligrafia urbana”: hi escriurà el seu nom, hi posarà la seva signatura, deixarà la seva empremta. Totes aquestes empremtes es duran al carrer i es penjaran de l’artefacte, generant una instal·lació urbana efímera on tots els infants hi estaran representats. També es desenvoluparà un workshop d’estampació inspirat en la figura de la flor del panot. La proposta s’emmarca en el projecte del Camí escolar que s’està posant en marxa enguany a la nostra escola (més informació al blog del AMPA).

 

Enllaços d’interès

www.interficies.net

https://postsiteurba.wordpress.com

http://www.ampafortpienc.org/blog/cami-escolar/

 

Organitza

Interficies. Arts Santa Mònica.

Equip POST-sITe Urbà

AMPA de l’Escola Fort Pienc

 

Produeix

Arts Santa Mònica.

AMPA de l’Escola Fort Pienc

 

Col·labora

Arkizoom