D-expoTHISIS

This is the cover of the book (Aquesta és la coberta del llibre)

En el marc d'Arts Libris
Exhibition 23.04 - 28.06.2015 Segona planta
La següent mostra fa dialogar mig centenar de llibres d’artista, fotollibres i llibres de referència de l’àmbit de l’edició relacionada amb l’art i la cultura contemporànies. El punt de partida de l’exposició és el llibre de l’artista americà George Brecht, This is the cover of the book, en el qual la il·lustració de la coberta estableix un joc tautològic i on al seu interior cada element del llibre es assenyalat de manera sistemàtica i sintètica. El llibre de Brecht es constitueix així com un element autoreferencial, tancat en ell mateix, on el contingut desapareix cedint el protagonisme als aspectes formals de la publicació. D’aquesta manera, el llibre deixa de ser un vehicle narratiu per convertir-se en el principal missatge d’ell mateix.
 
El llibres seleccionats estableixen una relació similar a l’obra de Brecht doncs presenten a les seves portades la imatge d’altres llibres -oberts o tancats-, prestatgeries i altres objectes bibliòfils. L’element comú que travessa la selecció duta a terme pels comissaris és doncs el joc autoreferencial que transforma el llibre en un entramat de complexes capes de significat.
 
La selecció inclou títols d’autors com Dieter Roth, Allen Ruppersberg, Ed Ruscha, Hans Peter-Feldmann, William Kentridge o d’altres artistes actuals com Dora Garcia, Bernard Cella o Ron Terada.
  • ComissariatMela Dávila Freire & Moritz Küng
  • OrganitzaArts Santa Mònica - departament de Cultura; Arts Libris