Residencia Aizpitarte

Centre d’interpretació del turisme

Juan Aizpitarte
Residència 26.07 - 07.08.2016

Espai Residència

Aquesta residència s’emmarca en un projecte general que vincula tres espais artístics a tres ciutats diferents: Barcelona, Palma de Mallorca i Venècia. El conjunt del projecte investiga directament el fenomen turístic en aquests contexts diferents.

El projecte a Barcelona treballa sobre la incidència i la violència que provoca la confrontació de la massa turística enfront el ciutadà. Temes com la gentrificació, la pèrdua d’identitat local, la desocupació del sector domèstic, la gestió de recursos, etc.

En les vies de treball desenvolupades entorn a projectes relacionals i processos desenvolupats els darrers anys (Burdeus, Benidorm, Sant Sabastià), és important avançar en una proposta creativa interdisciplinar, amb la idea d’establir un nou model d’interlocució centrat en els canvis que estan succeint a les ciutats contemporànies, fruit dels desplaçaments i rituals d’oci del primer món. Una proposta que es fruit de la necessitat de reflexió sobre els canvis i la influència del factor turisme a les ciutats. La idea seria desenvolupar les línees de treball obertes per centres que es troben a llocs significatius d’aquest fenomen i procedir a desenvolupar un treball obert amb diversos professionals. Arts Santa Mònica està integrat en l’eix pioner de la circulació i el trànsit de la història del turisme del darrer segle. En el si del recorregut obligat de la ciutat i en un enclavament polític que qüestiona l’impacte del turisme en clau de crisi de models. Barcelona, a més, forma part avui del circuit de creuers directament relacionada amb els tour operadors del Mediterrani que gestionen el paisatge i la cultura com a oferta.

Enllaços d’interès

 

In Between

http://www.cornersofeurope.org/art/co-creations/in-between/

https://www.facebook.com/cornersofeurope/posts/963057897060382

 

Exodo

http://juanaizpitarte.com/portfolio/exodo/http://juanaizpitarte.com/portfolio/exodo/

https://www.facebook.com/EXODO-Espaces-Publics-dArt-Contemporain-2-215726625127977/

http://juanaizpitarte.com/workshops/exodo/

 

Estrato Cero

http://juanaizpitarte.com/portfolio/estrato-cero/

 

Benidorm Benidorm

http://juanaizpitarte.com/portfolio/benidorm-benidorm/

http://www.lapanera.cat/downloads/press/cat/np_collecccio_3_ca.pdf

http://elpais.com/diario/2007/03/22/quaderncat/1174527926_850215.html

Organitza

Arts Santa Mònica