Monogràfic de Beat Furrer

Cicle OUT.SIDE
Concert 16.02.2018 / 20h

Claustre Max Cahner

OUT.SIDE és un cicle de músiques inusuals a diversos centres d’art catalans. L’Arts Santa Mònica (Barcelona), el Centre d’Art Tecla Sala (l’Hospitalet de Llobregat), el Centre d’Art la Panera (Lleida), la Fàbrica de Creació Fabra i Coats (Barcelona) i Lo Pati-Centre d’Art Terres de l’Ebre (Amposta) s’han coordinat sota la direcció artística de Luis Codera Puzo per oferir un conjunt de propostes poc habituals orientades a un públic curiós.

Cartell-OUT.SIDE

 

Resum del programa

Concert monogràfic de Beat Furrer · Christie Finn + Quartetto Maurice + Lorenzo Ferrándiz + CrossingLines ensemble

El compositor suís Beat Furrer és un dels compositors vius europeus més importants de l'actualitat. Amb una prolífica carrera i una trajectòria marcada per la fundació del grup Klangforum Wien, ha desenvolupat una producció musical amb un llenguatge molt particular sense el qual no es pot entendre la música contemporània europea actual. La proposta estarà encapçalada per la cantant nord-americana Christie Finn, reconeguda veu especialitzada en repertori de finals del XX i XXI, el prestigiós quartet italià Quartetto Maurice, format per diverses joves promeses de la música contemporània europea i la participació de la formació CrossingLines, el principal conjunt català de noves músiques.

16 febrer · 20 h Arts Santa Mònica (Claustre Max Cahner), Barcelona

17 febrer · 20 h Lo Pati | Centre d’Art - Terres de l’Ebre, Amposta

www.christiefinn.com 

www.quartettomaurice.com 

www.crossinglinesensemble.com 

 

Lykt · Yolanda Uriz + Ferran Fages + Lali Barrière

Lykt és una proposta singular que aplega diverses disciplines artístiques. Les sessions, d'aforament molt limitat, submergiran els espectadors en una experiència sonora, visual i olfactiva. Els espectadors assistiran amb els ulls tapats amb una tela blanca, que només permet distingir colors. Durant el concert, s'aniran succeint diferents olors, tonalitats cromàtiques i sons estàtics creant una experiència única per als assistents. Les places són molt limitades. Per participar-hi caldrà fer una reserva al correu electrònic info@cicleoutside.com

24 març · 12 h (reserva necessària) Arts Santa Mònica (Espai Balcó), Barcelona

24 març · 19 h (reserva necessària) Arts Santa Mònica (Espai Balcó), Barcelona

25 març · 12 h (reserva necessària) Arts Santa Mònica (Espai Balcó), Barcelona

14 abril · 12 h (reserva necessària) Lo Pati | Centre d’Art - Terres de l’Ebre, Amposta

14 abril · 19 h (reserva necessària) Lo Pati | Centre d’Art - Terres de l’Ebre, Amposta

www.yolandauriz.info 

www.ferranfages.net 

www.lalibarriere.net 

 

 

Za! + EMMCA · [taller + concert pedagògic]

Za! és un duo català de música que realitzen concerts mitjançant la improvisació dirigida amb signes visuals. A l’OUT.SIDE 2018 realitzaran un taller a l’Escola Municipal de Música - Centre de les Arts de L'Hospitalet on treballaran amb els estudiants el seu particular sistema de signes que els permet improvisar col·lectivament. El concert final del taller serà obert al públic i presentarà a l’audiència els sorprenents resultats dels tallers.

20 octubre · 19 h Centre d’Art Tecla Sala, L’Hospitalet de Llobregat

Concert en col·laboració amb l’Escola Municipal de Música - Centre de les Arts de L'Hospitalet de Llobregat

www.losza.com 

 

The so called laws of nature · Frames Percussion

Frames percussion proposa un programa al voltant de l'estètica post-minimalista basat en la monumental obra The so-called laws of nature de David Lang. La peça -que pren el títol de la famosa cita de Wittgenstein- recorre durant els seus tres moviments els diferents espais del centre d’Art La Panera. El programa es completa amb la peça Observations de Tristan Perich per a cròtals i un dispositiu electrònic que realitzarà música d’1 bit, el més elemental sistema musical digital.

27 octubre · 19 h Centre d’Art la Panera, Lleida

www.framespercussion.com 

 

SYNTHS · Keith Fullerton Whitmann + Thomas Ankersmit + Thomas Lehn

El cicle OUT.SIDE i les Sampler Sèries presenten el programa SYNTHS, un triple concert amb tres de les figures més importants del panorama internacional de la música realitzada amb sintetitzadors modulars. SYNTH consistirà en diverses sessions de música electrònica realitzada completament en viu, que mostraran la cara més avançada del gènere.

3 novembre · 19 h Fàbrica de Creació Fabra i Coats, Barcelona

Concert en col·laboració amb les Sampler Sèries de L’Auditori de Barcelona

www.keithfullertonwhitmann.com 

www.thomasankersmit.net 

www.thomaslehn.com 

 

Patterns in a Chromatic Field · Duo Erica Wise i Lluïsa Espigolé

El compositor novayorqués Morton Feldman és una fita regular del cicle OUT.SIDE. La seva música segueix, dècades després, provocant una inevitable perplexitat. Patterns in a Chromatic Field, escrita el 1981, d’una hora i trenta minuts de durada, serà interpretada per dues de les intèrprets més actives del territori català de les noves músiques, la pianista Lluïsa Espigolé i la violoncel·lista Erica Wise.

24 novembre · 20 h Centre d’Art Tecla Sala, L’Hospitalet de Llobregat

www.lluisaespigole.com 

www.ensemblefunktion.com 

Organitzen
Arts Santa Mònica
Centre d’Art Tecla Sala de L'Hospitalet
Lo Pati | Centre d’Art - Terres de l’Ebre, Amposta
Centre d’Art la Panera, Lleida

Contributors