L’esclat dels còmics: Influències dels clàssics nord-americans en la historieta espanyola (1930-1955)

Taula rodona 19.12.2018 / 18'30h

Sala d'actes

Amb aquesta taula rodona continua el cicle que encetarem el 12 de desembre i que vol donar a conèixer les històries que hi ha darrere de les historietes. L’exposició “L’esclat dels còmics: Contrastos i influències dels grans mestres de la historieta nord-americana (1895-1955)” recull un bon grapat d’obres que mostren com va influir l’estètica, el grafisme i els arguments estatunidencs en la historieta espanyola. En aquesta ocasió ens centrarem en els 25 anys que transcorren entre les primeres edicions de material americà a l’Espanya prerepublicana i la completa assimilació (dins dels estrets marges que deixava la censura) dels cànons americans en el moment en el qual el règim franquista es trobava a punt de signar els acords amb Eisenhower.

Comptem amb les intervencions de:

Vicent Sanchis, director de TV3, periodista, comissari d’exposicions, divulgador i col·leccionista què exercirà com a moderador.

- Antoni Guiral, teòric dels còmics, investigador, divulgador i editor.

- Joan Navarro, gestor cultural, cofundador de la llibreria Continuarà, editor de les mítiques revistes CIMOC i Cairo als anys 80, director editorial de Glénat Espanya i EDT i introductor del manga a Espanya.

- Carles Santamaria, exdirector del Saló Internacional del Còmic de Barcelona i del Saló del Manga de Barcelona, guionista, articulista i coordinador editorial.