L’Associació d'Editors en Llengua Catalana celebra els 40 anys de la seva creació

Conferència i refrigeri 11.07.2018 / 19h - 22h

Claustre Max Cahner i Terrassa

Activitat per celebrar els 40 anys de la fundació de l’Associació d'Editors en Llengua Catalana.

 

L’Associació d’Editors en Llengua Catalana, associació professional que agrupa les empreses editorials dels Països Catalans que publiquen en llengua catalana, celebra els 40 anys de la seva creació.

Es constituí el dia 2 de juny del 1978 gràcies a l’impuls d’un grup d’editors catalans i comptà des dels inicis amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Entre els principis fundacionals de l’Associació s’hi destacava que «A les dificultats pròpies de l’edició en qualsevol llengua d’àmbit demogràfic restringit, en el cas del català s’hi sumava el procés de recuperació i normalització, i la coexistència i competència, en el mateix territori, d’una llengua forta i d’ampli ús com és el castellà.»

Els objectius de l’Associació, que en cap cas seran lucratius o especulatius, són la defensa, promoció i difusió de l’edició de llibres en llengua catalana i la representació, gestió i defensa dels interessos comuns dels seus membres en ordre a la consecució dels objectius assenyalats.

Foto: Jornada de reflexió sobre l’edició en català al Palau de Maricel de Sitges (novembre de 2017)

 

Organitza i produeix: Associació d'Editors en Llengua Catalana

Col·labora: Diputació de Barcelona i Direcció General de Cooperació Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya