Bach a tres veus

Dansa 04.12.2018 / 18'30h

Claustre Max Cahner

Adaptació de l’espectacle “Bach” de María Muñoz – Mal Pelo, creat el 2004 en col·laboració amb la realitzadora de vídeo i comissaria Núria Font.

Bach és una aproximació al Clavecí ben temperat de J.S. Bach i un solo creat i interpretat per María Muñoz des del 2004. Aquest treball va reinterpretar-se el 2016 amb la transmissió de la peça a la intèrpret i creadora italiana Federica Porello.

Bach és un treball escènic que María Muñoz va treballar estretament, en la seva part videogràfica, amb la realitzadora i creadora audiovisual Núria Font, qui va proposar una experimentació amb el vídeo que, com a font d’il·luminació i projecció d’imatges, provoca la creació d’altres espais dins de l’escena en què es desenvolupa el solo.

A l’Arts Santa Mònica, en l’exposició Núria Font. Cosmogonia del Moviment, María Muñoz convida de nou a Federica Porello a fer una adaptació del solo amb la participació en directe de les dues intèrprets i creadores, focalitzant aquesta adaptació al treball videogràfic que Núria Font va realitzar sobre aquesta creació.

Bach és una selecció de peces de l’obra El Clavecí ben temperat de J.S. Bach en què es combina la dansa d’alguns preludis interpretats per Glenn Gould amb la memòria d’algunes fugues ballades en silenci. Des de la seva estrena el 2004 s’han fet més de 100 presentacions en tot el món. El 2016 i al Mercat de les Flors, Mal Pelo va presentar una nova versió d’aquest treball interpretada per Federica Porello, ballarina i creadora d’origen genovès establerta entre Barcelona i Brussel·les.

Bach2-606x420

Bach1-606x420

Organitza

Arts Santa Mònica

 

Produeix

Mal Pelo