Xarxa Zande Arts Santa Mònica

UNBLACKBOX

Black Tulip
Exposició 04.02 - 10.04.2016

Nivell 0

Cicle Xarxa Zande

Per mitjà d'un procés d'unblackboxing a l'aparell laberíntic de Santa Mònica (la descaixanegrització insinuada per Bruno Latour), Black Tulip s'encarrega de posar en primer pla les operacions intestines de la institució, tots aquells condicionants i determinacions infraestructurals que sovint s'amaguen al públic. El dispositiu proposat per Black Tulip modula, alhora, la totalitat del cicle Xarxa zande: es tracta d'una arquitectura que hereta components del passat expositiu del centre, a la vegada que anticipa els usos que requeriran els artistes, mediadors i públics que hi participin al llarg de l'any.

La infraestructura que proposa Black Tulip vol fer reflexiu el mateix espai de l'Arts Santa Mònica com a espai de possibilitat, des del qual es faciliten alhora que es determinen un seguit de relacions entre processos artístics i relacions socials.

Black Tulip és una màscara compartida per evitar la trampa de la identitat i afavorir el treball col•laboratiu. Renunciant a la jerarquia de noms i cognoms, Black Tulip opera com un agregat sense parts protagonistes.

Aquest cicle d’exposicions, comissariat per Oriol Fontdevila, recull la xarxa zande (que ja havia intrigat Susan Vogel, Arthur Danto i Alfred Gell, entre d’altres) i la torna a parar per tal que es disparin diverses mediacions capaces de redefinir el lloc de la institució i el del mateix objecte artístic, amb tot el feix de relacions que el travessa. Hi participen: Roger Bernat, Black Tulip, Víctor García Tur, Hijos de Martín, Consol Llupià, Regina de Miguel, Objetologías, Gerard Ortín i Straddle3.

www.xarxazande.net
Per estar al dia de totes les activitats del cicle, subscriviu-vos a la nostra llista de correu:info@xarxazande.net

___________________________________________

Black Tulip            04.02 - 10.04
Roger Bernat        05.05 – 03.07
Gerard Ortín         09.07 – 02.10
Regina de Miguel   18.10 – 08.01.2017  • Curador Oriol Fontdevila
  • Organitza i produeix Arts Santa Mònica – Departament de Cultura