Transpositions [TP]. Artistic Data Exploration / The Office of Experiments

Un cosmos de dades
Conferència 17.11.2016 /19h

Claustre Max Cahner

Un cosmos de dades
Reflexió sobre l’evolució de la societat de la informació i les pràctiques de laboratori des de la perspectiva de la ciència, els estudis socials i l’art.

 

- Conferència "Transpositions [TP]. Artistic Data Exploration", per David Pirró (Institute of Electronic Music and Acoustics, University of Music and Performing Arts Graz) i Neal White (Universitat de Westminster).

- Conferència "The Office of Experiments", per Neal White (Universitat de Westminster, Regne Unit).

En anglès amb traducció simultània.

 

David Pirrò

David Pirrò és un artista de so i vídeo i investigador establert a Graz, Àustria. Basant-se en un punt de vista radicalment inclusiu, busca maneres de composar en què l’obra d’art es construeixi mitjançant la interacció mútua dels agents implicats en la seva execució. Actualment, en David treballa a l’IEM (Institute of Electronic Music and Acoustics) oferint conferències i col·laborant en diversos projectes d’investigació científics i artístics. La seva obra inclou composicions interactives i instal·lacions de so, a més de peces audiovisuals i electroacústiques on els aspectes executiu i espaial són centrals.

 

Neal White

Neal White és artista i professor d’art i ciència al CREAM/Universitat de Westminster (Londres). Els seus projectes d’investigació exploren l’impacte del complex industrial tecnocientífic i militar en com imaginem, experimentem i ens deixem modelar pel paisatge d’una societat postindustrial. El seu acostament experimental al treball de camp i la investigació desemboca en exposicions comissariades, publicacions artístiques, instal·lacions en exterior i galeries, textos, conferències i esdeveniments. El 2004 va fundar una xarxa de col·laboració per a la investigació (Office of Experiments, OoE), i ha treballat de manera estreta amb Arts Catalyst (RU) durant mes de 15 anys. Ha col·laborat amb artistes i escriptors, acadèmics i arquitectes, des de N55 (Dinamarca) fins John Latham (RU). Ha exposat a nivell internacional a Portikus, Frankfurt (Alemanya), el Henry Moore Institute (RU) i la Whitechapel Gallery (RU), i amb OoE ha estat un dels comissaris de Dark Places, a la John Hansard Gallery (RU) i de projectes d’Apexart-New York (2010), FACT-Liverpool (2008) o el Centre for Land Use Interpretation (2007-10). A l’inici de la seva carrera va crear instal·lacions importants al Natural History Museum (Londres, 2003) i al Moderna Museet (Estocolm, 1998). Va ser fundador del col·lectiu d’art i tecnologia Soda (1997-2002) i més tard es va convertir en director d’O+I (antic Artist Placement Group), entre 2007 i 2009. Ha finançat la seva obra gràcies a nombrosos premis d’Arts Council, Henry Moore Foundation, Heritage Lottery Fund i Gulbenkian Foundation, entre d’altres.