The Communist Revolution Was Caused By The Sun

Anton Vidokle
Conferència 18.02.2016 / 19h

Claustre

Anton Vidokle és director fundador d’e-flux, una plataforma curatorial i de publicacions, arxiu, projecte artístic i mitjà de difusió dels discursos crítics de l’art al voltant del món, amb activitat des del 1998. El seu treball ha estat present en biennals, centres d’art i acadèmies internacionals, com la Biennal de Venècia, la de Dakar, la Tate Modern, el Musée d’Art moderne de la Ville de Paris o la Universitat de Harvard, entre molts d’altres. Ha produït projectes com ara The Next Documenta Should Be Curated by an Artist, Do It, Utopia Station, An Imaginary Bank for Everyday Revolutionary Life i Unitednationsplaza, en què relaciona art i educació, i que va sortir de la cancel·lació de la Manifesta 6, de la qual era cocomissari.

On Mediation és un seminari formatiu, amb caràcter teòric i pràctic, en què s’aborden diferents perspectives i diverses maneres de fer que impulsen la pràctica curatorial fins a un escenari postdisciplinari. Té la voluntat d’oferir un espai per al diàleg i el debat inter i transdisciplinari i es desenvolupen en dues fases: una de teòrica, amb comissaris de reconeguda experiència internacional, i una altra de pràctica, en què es materialitza un projecte curatorial tutoritzat.
Amb aquesta ponència performativa, que tanca la fase teòrica de la tercera edició del seminari OM/3, es posen de manifest ambdós enfocaments, el teòric i el pràctic. A la sessió, oberta al públic, el comissari internacional invitat farà una presentació sobre els museus com a factories de resurrecció del passat, seguida del passi d’un dels seus films, The Communist Revolution Was Caused By The Sun (2015).

 

http://e-flux.com
http://unitednationsplaza.org
http://artglobalizationinterculturality.com/es/actividades/seminarios/on-mediation-3/
http://onmediationplatform.com/es/on-mediation-3/

Activitat desenvolupada en el marc de la progamació del seminari de curaduríia ON MEDIATION impulsat pel grup de recerca Art, Globalització, Interculturalitat AGI/ART (Universitat de Barcelona)