Teixir memòries

Un taller de narratives sobre històries de vida i vida als barris
Inscripcions obertes 09.11 - 29.12.2017 / Cada dijous 18:30h - 20:30h

Centre Cívic Drassanes
Algunes sessions es faran a Arts Santa Mònica, s'informarà quan sigui així.

Inscripcions: informacio@ccdrassanes.cat 

Una proposta del Centre Cívic Drassanes i Interfícies, Programa d'educació i mediació de l'Arts Santa Mònica, prenent com a punt de partida l'exposició Què en sap, la història, de mossegar-se les ungles de Francesc Torres + Troquel de Santiago Ydáñez.

Un espai de trobada on teixir la memòria personal i col·lectiva dels barris a través de processos artístics a l’abast de tothom.

Coneixerem com artistes i projectes col·lectius han treballat per narrar els fets històrics vitals de veïns ¡ veïnes des d'una perspectiva diferent a com ho fan governs, institucions i l’àmbit acadèmic. El taller parteix d’aquestes altres maneres de fer de les que tenim exemples que ja han desenvolupat al barri altres projectes i entitats. Proposem un treball compartit entre els participants, on es posa en valor el que sabem, el que ens interessa, el que creiem que ningú ha explicat sobre la vida que hem passat o el lloc on hem viscut. Posarem en relació les experiències vitals de cadascú, els records, els seus arxius personals, immaterials i materials i els connectarem amb el devenir col·lectiu, amb la història dels carrers, del barri i la ciutat. Teixir memòries seran múltiples veus i punts de vista, un o varis relats construïts col·lectivament, utilitzant la pràctica cultural i artística com una eina que converteix la ciutadania en narradora de la seva pròpia història. El taller serà un procés de treball col·lectiu acompanyat que finalitzarà amb una exposició, itinerari, mapa o qualsevol estratègia per compartir amb el barri els resultats del taller.

Organitza

Interficies. Arts Santa Mònica i Centre Cívic Drassanes