TRANSLOCACIONS

Translocacions

Residència 07.04 - 20.05.2015 Espai residència
TRANSLOCACIONS. Experiències temporals, pràctiques artístiques i contextos locals, és una proposta d'Idensitat per Arts Santa Mònica que, des de la pràctica artística i la reflexió teòrica, fa referència a les formes de mobilitat, de trànsit de persones i la seva incidència en el territori local. Prenent l'àrea dels barris de Raval i Gòtic de Barcelona, com a marc per a presentar un conjunt d'activitats de recerca, producció i exhibició que serveixin en la pràctica per a fomentar la reflexió i l'acció. Com a part del projecte s’han realitzat un seminari, un taller de cartografia crítica, una convocatòria pública per a la producció de microintervencions en l’espai públic, un arxiu de projectes socials i artístics i una exposició.
 
Entre el 7 d’abril i el 20 de maig IDENSITAT resideix a l’Espai Residència en el marc de TRANSLOCACIONS, desenvolupant un seguit d’accions relacionades amb les següents línies de treball:
 
- ARXIU DE PROJECTES. Converses i presentacions
13.05.2015  Pandora Urbana
hora: 19.00

Presentació pública del procés creatiu del projecte Pandora Urbana, basat en el diàleg de més de 20 creadors plàstics i de dansa, amb o sense diagnòstic de problema de salut mental, relacionats amb Radio Nikosia, Ona Mestre Dansa i Delphine Boghos.

20.05.2015  Capsules de Memòria-Mediateca i Senyalem la Memòria
hora: 18.30

Conversa sobre recuperar la memòria amb Capsules de Memòria-Mediateca i Senyalem la Memòria: Territoris Oblidats a la Mediateca del Raval. Abans d'aquesta activitat es farà un breu recorregut pel barri.

- TERRITORI GUIRI.
Projecte de discussió i debat públic sobre la relació local - visitant quan aquest és eminentment turista.
Amb el hashtag #TerritoriGuiri i mitjançant la plataforma de Twitter es recullen opinions, frases, idees que volen contribuir a un debat públic sobre el fenomen del turisme en el context de Barcelona. Es vol analitzar la relació conflictiva que ha generat la massificació de la indústria turística vers la quotidianitat local.
Les frases recollides s'emeten en temps real mitjançant un dispositiu lluminós instal·lat a l'espai del Media Quiosc. El conjunt de frases també es compila a la web http://idensitat.net
En paral·lel es construeix un arxiu de textos i referències sobre aquest

- PLATÓ DEL RAVAL.
Enregistrament d'entrevistes a diversos protagonistes dels projectes artístics i socials compilats en l'arxiu de TRANSLOCACIONS, que s’han desenvolupat des dels anys 80 fins l’actualitat en el context del barri del Raval.


- OFICINA D'INTERACCIÓ VEÏNAL.
Diverses activitats en relació amb entitats o activitats del barri. En aquest marc, es desenvoluparan diverses estratègies per a convertir l’espai en un punt de relació entre l’ASM i el seu context, així com entre el projecte específic i el territori en el qual es desenvolupa


- MICROINTERVENCIONS EN PROCÉS.
Visualització i activitats vinculades als projectes d'intervenció a l'espai púbic fruit de la convocatòria TRANSLOCACIONS en la que hi participen Ro Caminal, amb Video Van; Brigitte Vasallo i Pol Galofre, amb Transraval; Diásporas Críticas, amb Un día sin tiempo; MawaTres amb Naciones Cotidianas. Domésticas Unidas; Fem Plaça i Torolab.
  • OrganitzaIdensitat; Arts Santa Mònica - Departament de Cultura