Nens i sonalls: memòria del so a l'escola

Taller presentació 13.09.2017 / 18h - 20h

Sala d'actes

La Calaixera Sonora és una proposta que afronta el paper de la música en la societat actual i, més enllà de la "pedagogie d'éveil", aposta per una nova "pedagogia de l'apoderament". Aquest plantejament es vehicula a través d'un procés de de-construcció i re-construcció del dispositiu "sonall", en el que emergeixen 4 categories que remeten a 4 tipus d’activitats (interessar, explorar, descobrir, jugar) pensades per realitzar-se a l’escola. La Calaixera Sonora és un moble de fusta amb 4 calaixos, un per a cadascuna d'aquestes categories. En la seva fase inicial, de producció dels materials i desenvolupament de les activitats, la calaixera es va emprar per a la realització d’un projecte d’innovació educativa a l’Escola del Poble Nou del Delta. Un cop produït el material didàctic i definides les orientacions pedagògiques que la guien, la calaixera està disponible en préstec a les escoles del territori  o com a model de treball per replicar en altres contextos.

Interfícies és el projecte de mediació de l'Arts Santa Mònica que desenvolupa iniciatives sobre educació, cultura i ciutadania en relació amb els diversos continguts que es produeixen al centre.

Aquesta activitat s’enmarca dins del cicle de trobades 'Vibracions i Sonoritats' que té com a punt de partida l’exposició de l’Arts Santa Mònica «Lightforms/soundforms» de Brian Eno *,  i proposa espais d'experimentació pedagògics que s'allunyen de l'educació  formal i produeixen altres llocs i aparells on aprendre i generar experiències de sons, cossos i vibracions diferent.

Sessions conduides per Joan Francesc Vidal Arasa. Coordinador del grup de mestres Mousiké (ICE de la URV)

Alfred Porres Pla. Responsable del programa L'Aula al Pati (Lo Pati - Centre d'Art Terres d l'Ebre)

 

* Durant el mes de juliol i setembre l’activitat familiar Dins del Laberint utilitzarà la Calaixera Sonora com un recurs de dinamització de la proposta per infants, joves i adults.

 

Enllaços d’interès

Propostes didàctiques de la Calaixera Sonora

http://aula.lopati.cat/uploads/documents/PROPOSTES%20DID%C3%80CTIQUES.pdf 

Organitza

Interficies. Arts Santa Mònica conjuntament amb l’Aula al Pati

 

Produeix

Arts Santa Mònica

 

Col·labora

Mousiké

 

 • Dins del laberint de Brian Eno

  Activitat familiar 09.07.2017 / 11h - 13h
 • Dins del laberint de Brian Eno

  Activitat familiar 30.07.2017 / 11h - 13h
 • Dins del laberint de Brian Eno

  Activitat familiar 10.09.2017 / 11h - 13h
 • Dins del laberint de Brian Eno

  Activitat familiar 17.09.2017 / 11h - 13h