Músiques i educació popular

Dins del cicle “Vibracions i sonoritats”
Taula rodona 29.06.2017 / 18h - 19:30h

Sala d'Actes

Interfícies és el projecte de mediació de l'Arts Santa Mònica que desenvolupa iniciatives sobre educació, cultura i ciutadania en relació als diversos continguts que es produeixen al centre d'art. Aquesta activitat es recull en diàleg amb l'exposició de Brian Eno «Lightforms/Soundforms», del 13.06.2017 a l'01.10.2017, dins del cicle Vibracions i sonoritats. Músiques/ pedagogies/cossos.

Les polítiques de la ciutat de Barcelona han marcat una imatge i relat d'un tipus de so i vibracions de la ciutat. D'una ciutat creativa, de turisme cultural, d'una ciutat de marca o de músiques travessada d'estils, llocs, festivals, i altres esdeveniments que generen un aparell comunicatiu i pedagògic sobre el que és la vida a la ciutat i les seves diverses sonoritats. En contrast amb el repte d'un so de Barcelonao una forma de vibració i de moviment, hi ha pràctiques, espais i sonoritats  que configuren altres relats de la ciutat, altres formes de generar experiències musicals, de comunitats pràctiques i d'experiments educatius que ens parlen d'altres paisatges i espais on produir, compartir, experimentar o treballar amb la música. Un ventall de pràctiques que ens parla d'altres sonoritats.

Amb aquesta taula rodona es proposa  discutir sobre els creuaments de la música amb l'educació popular.  En concret participaran amb tres experiències de la ciutat de Barcelona que treballen amb diverses branques, com hip-hop educatiu, música i apoderament feminista, i desenvolupament comunitari joves. Les entitats participants seran:

- Col·lectiu de Rap La Llama & Teb & Ravalnet

- Martí Marfà. Àrea de projectes socials Taller de Músic

- Clika Pika

 

Enllaços d'interès:

Taller de Mùsics/ projectes socials

http://tallerdemusics.com/ca/proyectos-sociales

Teb / Ravalnet:

 http://elteb.org/

 http://ravalnet.org/
La Llama: https://www.facebook.com/ & https://www.youtube.com/

Interficies:

http://www.interficies.net.mialias.net

https://www.facebook.com/clikapika/

 

                   

 

 

 

Organitza

Interficies. Arts Santa Mònica

 

Produeix

Arts Santa Mònica.

 

Col·labora

Nando Cruz, Taller de Músics, Teb/ Ravalnet