Madremanya: A foc lent, receptes rebels

Perfomance i fòrum debat 12.11.2016 / 16:30-18:30h

Vorera davant de l'Arts Santa Mònica

Sindillar és un sindicat independent de treballadores de la llar i la cura que treballa sobre diversos eixos de discriminació. D'una banda, les treballadores de la llar pertanyen al règim especial per a la llei de treball a Espanya. Això es tradueix al fet que estan excloses de molts dels drets que tenen els treballadors en general. Hem de tenir en compte que en molts casos el treball de la llar i de la cura es realitzen en cases / domicilis que són considerats pels inspectors com a territori privat, pel que no es fan efectives les denúncies ni les inspeccions, produint buits legals, deixant en indefensió a les treballadores, que a través de la Normativa es veuen castigades pel paper que exerceixen.

En el procés de lluita política ens hem enredat amb el poètic, performàtic com una forma de relacionar-nos amb diferents dones i de crear xarxes d'afecte per a la transformació social i, al seu torn, per al col·lectiu generar una política de la resistència a través de l'art.

És per això, que a partir d'un treball col·laboratiu i participatiu amb La Bonne (Centre de Cultura Francesca Bonnemaison) es crearà una narrativa performàtica, on aquestes accions simbolitzin les diferents violències i punts invisibles que genera la normativa que s'ha previst per als treballs de la llar i la cura.

 

Interfícies és el projecte de mediació de l'Arts Santa Mònica que desenvolupa iniciatives sobre educació, cultura i ciutadania en relació als diversos continguts que es produeixen al centre d'art. Aquesta activitat s'inscriu com un diàleg amb el marc de les exposicions de  60dB / 16kHz. BCN. Sents la violència? i Tecnologies de la violència.

La perfomance es troba dins el marc de les Jornades Migroctones. L'objectiu d'aquestes jornades és crear un espai de relació entre dones migrades i autòctones on la cultura sigui una eina transformadora i integradora; un espai de visibilització, d’apoderament, de participació i de solidaritat, que promogui la col·laboració i el treball en xarxa de les dones per al reconeixement de la veu i els drets de totes les dones en la seva diversitat.

 

https://sindihogarsindillar22.blogspot.com.es/.

http://labonne.org/.

http://www.lafundicio.net/

http://www.raquelfriera.net/

www.contrabandos.org

http://www.nyamnyam.net/

Organitza i produeix

Interficies. Arts Santa Mònica

Col·labora

La Bonne

Sindihogar

Mujeres Pa´lante

 

 

Contributors