Minilabs TRANSITAR

Petits laboratoris 22-27.01.2019

Espai Residència

Dimarts 22 de gener: Minilab 1- Les condicions de l’entorn. Única sessió a les 18h.
Dimecres 23  de gener: Minilab 2- Adquirir competències. Dos sessions: a les 11h i a les 18h.
Dijous 24 de gener: Minilab 3- Paisatges educatius. Dos sessions: a les 11h i a les 18h.
Divendres 25 de gener: Minilab 1- Les condicions de l’entorn. Única sessió a les 18h.
Dissabte 26 de gener: Minilab 4- L’autoconeixement. Dos sessions: a les 11h i a les 18h.
Diumenge 27 de gener: Minilab 4- L’autoconeixement. Dos sessions: a les 11h i a les 18h.

Els Minilabs són petits laboratoris pensats per treballar de forma pràctica aspectes relacionats amb l’orientació. Consisteixen en dinàmiques conduïdes, de caire creatiu i reflexiu, emprant recursos plàstics i participatius. Durada: 45 – 60 minuts.

Minilab 1- Les condicions de l’entorn.

La família, els amics, les modes, l’economia,... són factors que ens influeixen. Conèixer l’entorn i com ens afecta, en positiu i en negatiu, ens ajuda a enfocar el nostre projecte de vida. Treballarem amb emoticones per tal de descriure el nostre entorn i enfocar la tria a l’hora d’orientar-nos.

 

Minilab 2- Adquirir competències.

Calen eines per a navegar per un món canviant; aquestes eines són les competències. Hi ha competències “dures”(hardskills), que ens donen coneixements, destreses i habilitats, i també competències “toves” (softskills), que ens donen adaptabilitat, creativitat o empatia. Treballarem la tècnica del diagrama de l’aranya per analitzar-les  respecte els nostres objectius.

 

Minilab 3- Paisatges educatius.

El conjunt de la nostra formació dibuixa un paisatge educatiu on tot compte: l’educació formal (títols oficials), la no formal (sense títols, però rebuda de professorat) i la informal (rebuda a través d’amics, familiars, experiències, llibres,...) Farem un recompte de la formació rebuda, la que està en curs i la prevista, i ho plasmarem visualment de forma creativa.

 

Minilab 4- L’autoconeixement.

La casa, on som nosaltres mateixos, esdevé una bona metàfora per l’autoconeixement. Si ens preguntem sobre els nostres somnis, realitats i malestars, obtindrem petites pistes per a conèixer-nos millor i saber on som. Ho farem de forma creativa, a partir de la proposta: “imagina una casa”.

Organitza

Gerència de Serveis d’Educació. Diputació de Barcelona

 

Produeix

Àrea de Cultura, Educació i Esports. Diputació de Barcelona

 

Marca DB DO positiu quadrat

 

logotip