Les rereguardes de la revolució. Cures, vulnerabilitats i pràctiques culturals

Trobada informal amb berenar 06.07.2016 / 16:30 - 19h

Claustre i Nivell 0

Interfícies és el projecte de mediació d’Arts Santa Mònica que desenvolupa iniciatives sobre educació, cultura i ciutadania en relació als diversos continguts que es produeixen al centre d'art. Aquesta activitat s'inscriu com un diàleg dins de la residència de Black is Beltza de Fermin Muguruza en relació a temes de moviments socials, treball comunitari i espais contra-culturals.

Partint de la residència de Black is Beltza a Arts Santa Mònica, proposem una sessió de treball que dialogui amb l'activitat programada el 5 de juliol en relació a les Panteres Negres, titulada “La Vanguàrdia de la revolució". En el nostre cas volem dialogar a través d'una sèrie de persones i iniciatives actuals de la ciutat amb la dimensió domèstica, feminista i d'educació popular de les panteres negres (menjadors socials, guarderies autogestionades, cursos d'alfabetització per a infants). Una realitat invisibilitzada normalment de cures i de sosteniment de la vida, que comporta una rereguarda d'aquest moviment polític.

Volem revisar què vol dir aquest treball de cures en els nostres dies dins les pràctiques culturals, posant la vida al centre i les cures no com un objecte sobre el qual indagar, sinó com una condició material i social que ens creua a tots i totes, siguem mares, pares, germans, fills/es o companyes en alguna iniciativa. Per això proposem una jornada informal convidant a diverses persones i iniciatives de la ciutat a compartir les seves experiències, els seus estils de vida i les seves maneres de cuidar-se i cocriar. Comptarem amb petites presentacions de LaFundició, Raquel Friera i Javier Bassas, Espai Contrabandos y Nyam Nyam, tots elles iniciatives on la criança és una aposta que vertebra la seva pràctica cultural i política. A més habitarem un espai de treball comú i de zona de cures portat per Contrabandos.  També farem un berenar per poder treballar de forma orgànica amb les criatures.

 

Enllaços d’interès

http://www.lafundicio.net/

http://www.raquelfriera.net/

http://espaicontrabandos.com/

http://www.nyamnyam.net/

Organitza

Interfícies i Arts Santa Mònica

 

Produeix

Arts Santa Mònica