LA REPETICIÓ

Simposi teatral de crítica d’art
Activitat formativa dirigida per Núria Gómez Gabriel 13-14.03.2018 / 19h-20:30h

Nivell 0

La repetició és una «dramatúrgia de concepte» en què cinc actors són convidats a representar, juntament amb el públic, l’estructura dramàtica d’un simposi de crítica d’art. Un lloc des d’on estudiar l’heterogeni panorama de les arts escèniques i la seva contribució en el marc de la producció artística actual a través del desplaçament dels mateixos codis estètics. Interpretar allò que no som o dir allò que no hem volgut dir ens convida a explorar la possibilitat de diferir el nostre relat identitari. La repetició es presenta aquí com un exercici dedicat a l’experiència de la promiscuïtat.

Crítics i dramaturgs com Boris Groys, Claire Bishop, Tea Tupajić, Roger Bernat i Óscar Cornago cedeixen el guió de les seves conferències als actors Maria Ribera, Pol López, Isak Ferriz, Ariadna Rodríguez i Fèlix Pons per ser llegides de nou al públic. Qüestions com el límit ètic del treball en la contractació de no-professionals per a la realització de performances, la immunitat de l’art o la representació del públic com a fet social seran abordades al llarg de l’activitat.

En temps de reenactments, reapropiacions, refregits, reloadings, remakes i reposicions, la paradoxa del revival no ha canviat: no sap ben bé si està rescatant una potència moral (un «valor» de qualsevol ordre: estètic, polític, documental, identitari, etc.) o si l’està estetizant. En el primer cas ens esforçarem a rastrejar el sentit d’allò que hem decidit reviure. En el segon ens esforçarem a rastrejar els seus sentits: la forma física i absurda de la seva concreció (perquè la concreció sempre és absurda).

Text complementari a l'activitat.

Descarregar programa.

 

Simposi conduit per Quim Bigas.

 

LaRepetició-GIF-Animado

 

Organitza

LA REPETICIÓ és una iniciativa de Núria Gómez Gabriel que es desenvolupa en el marc de l'activitat formativa de l'ACCA, Associació de Crítics d'Art de Catalunya
Amb la col·laboració d'Arts Santa Mònica