Jornada Garrofista

Concert, recital poètic, taller i projecció 08.09.2018 / 16'30h - 20'30h

Claustre Max Cahner

Els Garrofistes s’apoderen del Claustre del Santa Mònica per presentar accions poètiques, actuacions musicals, projeccions, competicions esportives i la possibilitat d’entrar a formar part del moviment. Tot això amanit amb gust de garrofa. La jornada Garrofista és un esdeveniment organitzat per l’artista Bernat Daviu amb la participació d'Aldo Urbano, Joana Roda, Daniel Moreno i The Painted Plums (Martina Borrut i Maurici Ribera).

El Garrofisme és un projecte de Bernat Daviu en col·laboració amb Joana Roda que neix al 2016 i que proposa la fundació d’un moviment d’art d’avantguarda contemporani que uneix a artistes, poetes, escriptors, actors, cuiners o músics. El seu emblema és la garrofa, símbol de la precarietat. El Garrofisme s’ha manifestat de diferents formes: A la Fundació Joan Miró es va presentar la pel·lícula Guanyar-se les garrofes, on hi apareixen molts dels seus membres, al MACBA es va llegir el Manifesto dins del marc del internacional d’Antoni Miralda-Montse Guillen i a la Fundació Arranz-Bravo en format expositiu. Ara toca l’Arts Santa Mònica.

Durant la tarda del dia 8 de setembre (de 16'30h a 20'30h) s’oferirà al visitant una sèrie d’activitats per donar a conèixer el Garrofisme:

-Pregó a les 17h amb convidat especial/sorpresa.

-Els visitants podrán també demanar el seu ingrés al moviment Garrofista. Un jurat format per Daniel Moreno, Joana Roda i Aldo Urbano valoraran el potencial Garrofista de cada persona. (DURADA: 17'30 a 19h)

-En una competició per nens i no tant nens, es podrá participar a les carreres de 30 metres llisos amb sacs de garrofa. (INICI DE L'ACTIVITAT: 17h. CARRERA FINAL: 19h)

-I per finalitzar la nit, a partir de les 19'30h, hi haurà una actuació dels Painted Plums amb posada en escena a càrrec de l’artista Bernat Daviu .La Martina Borrut (Mad’zelle) i el Maurici Ribera (The Missing Leech) formen un duet noi/noia amb cançons antifolk, indie, lo-fi amb influències de Beat Happening, T.V. Personalities, Moldy Peaches, Velvet Underground o Lee Hazlewood/Nancy Sinatra. (DURADA: 19'30h a 20'30h)

-Durant la jornada es projectarà en loop la pel·lícula Guanyar-se les Garrofes, un projecte de Bernat Daviu, Joana Roda i Marc Roca. (DURADA: 16'30h a 19h)

Enllaços d’interès

www.bernatdaviu.com

https://vimeo.com/185708809

https://vimeo.com/187695686

https://vimeo.com/173486662

https://vimeo.com/240896061

Organitza

Art Nou, una iniciativa d’Associació de galeries de Barcelona (ABE)

 

Produeix

Associació de Galeries de Barcelona (ABE)