Visites Hack: Una proposta de visita NO guiada amb Jordi Ferreiro

Taller/visita performàtica 29.10.2016 i 12.11.2016 / 19-21h

Diversos espais de l’Arts Santa Mònica

Interfícies és el projecte de mediació de l'Arts Santa Mònica que desenvolupa iniciatives sobre educació, cultura i ciutadania en relació als diversos continguts que es produeixen al centre d'art, i també vinculant-se a activitats que es generen en el seu context més immediat.

Visites Hack és un cicle experimental d’aproximacions a l’Arts Santa Mònica i/o als seus continguts a partir de formats artístics. Els diferents creadors/es, artistes i col·lectius convidats, mitjançant metodologies i pràctiques artístiques interdisciplinàries (arts en viu, arts visuals, música, performance, etc.), proposen unes experiències de relació amb el centre d’art que va més enllà de la idea de vista guiada.

Amb aquesta acció, es proposa intercanviar els rols i dinàmiques habituals en l'espai expositiu a través d'una visita performàtica. Durant aquest recorregut, els mediadors es convertiran en objectes artístics, el públic serà mediador de l'experiència i finalment les obres es tornaran espectadors

Jordi Ferreiro (Barcelona, 1982) és artista i educador. El seu treball consisteix en una investigació sobre els processos de recepció i interpretació de l'obra d'art, tant en el context educatiu com en l'artístic, a través de l'ús de la performance i la participació dels públics. El treball de Ferreiro intenta generar interferències entre els departaments de curadoria i mediació de les institucions culturals, allunyant la seva pràctica dels canals tradicionals de difusió de l'art. Sota aquesta premissa, Ferreiro ha realitzat projectes en diferents institucions d'àmbit internacional com Z33 (Bèlgica), Zacheta Gallery (Polònia), MAC (Bogotà, Museu d’Art Contemporani), Lloc a Dubtes (Cali), Valand Academy (Gothemburg), Gaîté lyrique (França) i d'àmbit local com el MACBA, CaixaForum, Fabra i Coats (Barcelona), Matadero i La Casa Encendida (Madrid).

Organitza

Interficies

Produeix

Arts Santa Mònica

Col·labora

Sala d' Art Jove