Plantes plantes? L’urbà vegetal en col·lectiu

Taller i instal·lacions 01.10.2016 / 11h - 13:30h i 8-9.10.2016 tot el dia

Terrassa de l’Arts Santa Mònica (Taller)
Façanes d’Arts Santa Mònica, Palau Moja i Palau Marc

Interfícies és el projecte de mediació de l'Arts Santa Mònica que desenvolupa iniciatives sobre educació, cultura i ciutadania en relació als diversos continguts que es produeixen al centre d'art, i també, vinculant-se a activitats que es generen en el seu context més immediat. Aquesta acció és un taller i una sèrie d’instal·lacions al Palau Moja, al Palau Marc i a l’Arts Santa Mònica en el marc de les Festes del Roser d’enguany, organitzades per l’entitat Amics de la Rambla.

Durant les Festes de la Roser d’aquest any, les façanes del Palau Moja, el Palau Marc i l’Arts Santa Mònica, es transformaran amb l’ornamentació realitzada mitjançant un procés de treball amb entitats, escoles i altres agents locals.

Aquest procés es basa en la realització de tallers construcció col·lectiva d’elements decoratius amb vegetals vius, a partir d’una reflexió sobre la sostenibilitat, la petjada mediambiental i la presència dels ecosistemes vegetals en l’espai urbà d’una manera integradora.

En el rerefons de la proposta hi conflueixen diverses intencions. En primer lloc aprofitar un moment festiu com aquest per a donar visibilitat a formes sostenibles i ciutadanes d’implicació amb el món vegetal. En segon lloc,  treballar per la interacció entre les pràctiques culturals i artístiques i la cultura ambiental urbana. I en darrer terme, obrir espais de trobada que impulsin o ajudin a reforçar la xarxa d’espais i comunitats diversos amb interessos compartits vers l’ecosistema vegetal en l’espai urbà (i en relació a diferents temàtiques vinculades com la sobirania alimentària, el medi ambient, les ciutats verdes, la memòria vegetal, etc.).

Un cop finalitzada la festivitat, cada un dels dispositius generats pels participants, se’ls serà retornat i distribuit pel territori, amb l’objectiu de crear una xarxa d’espais i comunitats.

La proposta és inciativa del programa Interfícies (Arts Santa Mònica) en col·laboració amb el col·lectiu d’arquitectes Raons Públiques i Col·lectiu La Volta, i la Xarxa d’Escoles i Entitats més Sostenibles de Barcelona.

 

 

Organitza

Interficies. Arts Santa Mònica i Sala d'Art Jove

 

Produeix

Arts Santa Mònica.

 

Col·labora

Sala d' Art Jove