I Concurs Internacional de Llibre d’Artista en homenatge a Joan Brossa

Exposició de la selecció de les obres presentades al I Concurs Internacional de Llibre d’Artista en homenatge a Joan Brossa 26-30.10.2016

Espai Residència

Inauguració: 26.10.2016 a les 19:30h

 

El grup de recerca Poció. Poesia i Educació, en el marc del projecte reconegut “La poesia experimental catalana (1959-2004): característiques, relacions internacionals i genèriques, recepció entre els més joves”, organitza les II Jornades Internacionals de Poesia: arxius, poètiques i recepcions, que tindran lloc al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) el 27 i 28 d’octubre de 2016.

Dins d’aquest marc es convoca el I Concurs Internacional de Llibre d’Artista en homenatge a Joan Brossa, amb la finalitat d’estimular aquesta modalitat de creació artística dins el context del que podríem anomenar “poètiques experimentals”, eix vertebrador de les jornades.

Joan Brossa (Barcelona 1919-1998) fou un poeta, dramaturg i artista visual que convertia en “poesia” tot el que feia. La seva llibertat el portà a col·laborar amb molts altres creadors, la qual cosa ens mostra la seducció que sempre va tenir per la barreja de totes les arts i per un diàleg conjunt entre diferents camps disciplinaris. Les barreres i les fronteres, les havien posat els crítics. Però, segons el poeta, l'obligació del creador és seguir els impulsos del seu temps i trencar-los per construir nous llenguatges.

 

 

             

                     Logo MACBA

Organitza 

El grup de recerca Poció. Poesia i Educació de la Universitat de Barcelona i  la  Fundació Joan Brossa

 

 

Contributors