Harddiskmuseum

Harddiskmuseum: Museu d'arxius digitals únics

Solimán López
Exposició interactiva 17 - 29.01.2017

Espai Balcó

El Harddiskmuseum és un museu d'obres d'art consistents en arxius digitals únics al món (no es troben en altres dispositius). Concebut per Solimán López com una obra d'art col·lectiu, dins dels conceptes de l'Artist run space, conté imatges, vídeos, interactius, multimèdia, web, àudio, text .. un llarg etcètera de continguts de més de 50 artistes de tot el món com Aram Bartholl, Laís Pontes, Gregory Chatonsky, Rubén Tortosa, María Cañas, Rosana Antolí, Jorge Castro, etc., que participen d'aquesta iniciativa que l'artista ha portat ja a més de 5 països i que aterra a Barcelona en la seva vuitena sessió. A més el projecte pretén recopilar obres d'artistes residents a Barcelona i es presenta en primícia en la seva versió en realitat virtual gràcies a la col·laboració amb l'empresa VRANVIC, on l'espectador podrà submergir-se en aquest particular museu.

La sessió de visualització que desenvoluparà Solimán López estarà comissariada per Roberta Bosco.

El museu es gestiona des de l'Escola Superior d'Art i Tecnologia de València on Solimán dirigeix el Departament d'Innovació i compta amb el suport logístic i tecnològic de ASUS.

El 17 de gener a les 19'30h es realitzarà al Claustre Max Cahner la performance en viu de 75-90 minuts amb realitat virtual i posterior exposició del sistema per al gaudi del públic.

La sessió comptarà amb la presència de l’artista Ricardo Iglesias per introduir una nova obra en  el museu en directe. El projecte es visualitza a Realitat Virtual gràcies a File Cabin, un espai virtual creat per Solimán López i VRANVIC per a la visualització d’arxius digitals.

Després de la performance en viu del dia 17, el museu quedarà instal·lat en la seva versió en realitat virtual per al gaudi del públic general, el qual podrà utilitzar l'aplicació de realitat virtual i submergir-se en l'obra de més de 30 artistes internacionals. Una experiència única de veure un museu d'art digital en realitat virtual.

 

BIOGRAFIA DE SOLIMÁN LÓPEZ

Solimán López (Burgos, 1981), llicenciat en Història de l’Art i Màster en Art i Comunicació, és artista multimèdia, director del Departament de I+D+i a ESAT (Escola Superior d’Art i Tecnologia de València) i fundador del Harddiskmuseum.

Desenvolupa la seva feina i investigació amb l’aplicació i anàlisi de la tecnologia des d’un punt de vista tècnic i conceptual a través d’obres d’art digital, interactiu, perfomance i multimedial en general, amb fortes referències a la pròpia història de l’art, els canvis socials derivats del paradigma de la revolució tecnològica i el nou llenguatge que el propi discurs del món digital proposa.

El seu treball s’ha mostrat en múltiples països com Veneçuela (Ia Bienal de Arte Emergente), Cuba (Festival de Camagüey), Nicaragua (CCE), México (CCE), El Salvador (CCE), Argentina (MACBA - Buenos Aires, MAC - Bahía Blanca, Palacio Ferreyra - Córdoba, Timoteo Navarro - Tucumán), Suècia (SwitzerlandArtSpace), Pasadena i Chicaco (MIA Festival), Portugal (Au pie de la Montagne Show) o Grècia (Create an Accident) i museus como el CAC de Màlaga, IVAM de València (Tecnometrías i exposició Sustratos), Matadero Madrid, Museo Centro del Carmen (València), Centro Cibeles (Madrid), ICAS (Sevilla), etc.

Ha sigut seleccionat en múltiples certàmens, premis i beques com Technarte Bilbao, ADA (Archive of Digital Art), Stigmart, Encontro de Novos Artistas, Art Clinic Barcelona, Laguna Award (Valladolid), Tedx (Valladolid), ULad (ICAS, Sevilla), Madatac Madrid, Rei en Jaume (Mallorca), Futura (Huesca), Festival BAC (Barcelona), EspacioEnter (TEA Tenerife), Festival Intramurs (Valencia), Festival ArsFutura, Proyector, UPHO Festival (Málaga) o JustTech (JustMad7, Madrid) entre d’altres.

Ha estat convidat per fer xerrades, conferències i tallers a TEDx Valladolid, la Fundación Bancaja, Injuve, UPV Valencia, UFSM (Santa María - Brasil), UNESP (Brasil), Espacio Plá (Buenos Aires), MAC (Bahía Blanca), CAAC Cuenca, Brie- ffestival (Medialab Prado Madrid) o Digitall (València) entre d’altres.

 

Enllaços d’interès

www.harddiskmusuem.com

www.solimanlopez.com 

Desenvolupat a ESAT (Escola Superior d’Art i Tecnologia)

Powered by ASUS.

Direcció artística: Solimán López

Assessorament tecnològic: Toni Vaca

Realitat Virtual: VRANVIC

Comissariat: Roberta Bosco

Logística i gestió: Irene Coll

 

Contributors