GeneracioHoriginal

Generació (H)original

Exposició 26.07 - 24.09.2017

Espai Residència

GENERACIÓ (H)ORIGINAL és un retrat coral representatiu d’un grup de poetes que ha orbitat al voltant del bar (H)original de Barcelona, al Raval. Un espai de trobada i de relacions poètiques que, al llarg de més de 15 anys, ha esdevingut un dels centres neuràlgics i transformadors de la poesia en llengua catalana. Un grup de poetes que ha revolucionat el panorama poètic del país.

Aquest cau va néixer l'any 2001 de la mà de la poeta Meritxell Cucurella-Jorba i Gigi Marzullo com a primer equip gestor. Més endavant, el 2002, Ferran Garcia fins a l’actualitat, i Josep Pedrals fins al juliol del 2015, han estat al capdavant de la programació, no sense la inestimable col·laboració de Núria Isanda. Al darrere hi ha hagut sempre l’empresari Manel Pérez.

Una etapa, un espai i un grup de poetes que queden fixats des de la seva contemporaneïtat. Un projecte fotogràfic que és balanç i testimoni viu d'un temps i d’una generació de generacions.

Han estat més de 70 retrats, més de 70 trobades en què l'energia del moment es convertia en el canal inspirador per buscar la fotografia, per intuir l'esperit de cada un i fixar-lo. Bars, caus d'intimitat, carrers, lavabos... Una aventura que finalment queda reflectida en aquesta exposició.

 

      

Comissaris

Marta Huertas

Dídac Rocher

 

Fotografia

Marta Huertas

 

Assessors (h)originals

Ferran Garcia Mallol

Josep Pedrals

Meritxell Cucurella-Jorba

Jaume C. Pons Alorda

Núria Isanda

 

Organitzen i produeixen

Arts Santa Mònica i Institució de les Lletres Catalanes

 

Col·labora

16è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat

 

Disseny

Usquam 3