Festival Raval(s): Trobada viquipedista

Plaers i subversions itinerants Una investigació col·laborativa sobre reapropiacions efímeres de l’espai públic al barri del Raval
Taller obert 11-13.11.2016

L'activitat es realitza fora d'Arts Santa Mònica

Interfícies és el projecte de mediació de l'Arts Santa Mònica que desenvolupa iniciatives sobre educació, cultura i ciutadania en relació als diversos continguts que es produeixen al centre d'art, i també, vinculant-se a activitats que es generen en el seu context més immediat.

El Festival Raval(s) és una trobada cultural al barri que tindrà lloc els pròxims 11, 12 i 13 de novembre. Raval(s) és un festival de cultures coordinat per la Fundació Tot Raval que compta amb un munt d’activitats gratuïtes, organitzades gràcies a la col·laboració i participació de la comunitat del Raval, amb la voluntat de mostrar les diferents cares del barri i de generar connexions entre els diferents agents del context

 

El Festival Raval(s) és una trobada cultural al barri que tindrà lloc els pròxims 11, 12 i 13 de novembre. Raval(s) és un festival de cultures coordinat per la Fundació Tot Raval que compta amb un munt d’activitats gratuïtes, organitzades gràcies a la col·laboració i participació de la comunitat del Raval, amb la voluntat de mostrar les diferents cares del barri i de generar connexions entre els diferents agents del context.

Aquest any les dones seran protagonistes del festival, i en aquest marc s’ha organitzat una jornada viquipedista el pròxim dia 11 de novembre a les 17h a la Biblioteca Sant Pau- Santa Creu Raval, que anomenada “El Raval de les dones”.

Durant aquesta trobada s’intentarà tot posar al centre de la programació l’important paper de les dones al barri i al teixit cultural i social de la ciutat, així com el dels moviments feministes del passat, present i futurs del Raval. 

Aquesta activitat és part del procés que Taller de Ficció duu a terme dins del programa Interfícies, i suposa una segona part del programa de ràdio realitzat a ràdio contrabanda el passat 16 d’octubre on, arran de l’exposició “Nunes. Més enllà del temps”, els companys del Taller de Ficció van proposar reprendre la deriva dels protagonistes del film Noches de vino tinto (Nunes, 1966) pels carrers del Raval. Tant durant el programa com ara a la trobada viquipedista relatarem el barri i la seva història de la mà d’algunes de les iniciatives feministes i llibertàries que avui el reclamen per a tots i totes recorrent-lo en ruta, en manifestació, en comparsa...

Atenció al hashtag #ravals a les xarxes!

 

Organitza

Tot Raval

 

Col·labora

Arts Santa Mònica

Participen:

Biblioteca Sant Pau-Santa Creu, Ravalnet, Ateneu del Raval, Laberint Cultura, Interficies Arts Santa Mònica, BCN in Transformation, Casal Municipal de Gent Gran Josep Tarradellas, Casal Municipal de Gent Gran Josep Trueta, ANDRONA Cultura, INCA-Catalunya, la boqueria taller d'arquitectura SCCL, Fund. SURT, Raval Cultural, Fund. TotRaval en col·laboració amb Can 60 y Assoc., Riereta 20 bis i Taller de Ficció.