Rereguardes

Espais Zombi #3 Front Marítim [BCN]

Residència 14-19.07.2016

Espai Residència

Espais Zombi és un projecte que interroga sobre la naturalesa i conseqüències de les dinàmiques urbanístiques i socials a què es veuen sotmeses les nostres ciutats com a conseqüència de l'especulació urbanística, la planificació estratègica fallida, l'abús del city branding i en general, la mercantilització de la vida urbana.

L'espai zombi és aquell que es defineix mitjançant fragments ideats que no van arribar a materialitzar-se totalment. És un lloc que viu -no mor- de manera desencaixada malgrat els múltiples intents de prefigurarlo com una cosa articulada.

En aquesta tercera versió, hem decidit concentrar-nos en un espai urbà densament ocupat i un intens ús social, que és -segons el judici de alguns- exemple d'un espai urbà reeixit. Aquest és un dels espais privilegiats del turisme a Barcelona i un espai d'esport, descans o passeig per als residents permanents. L'objectiu d'Espais Zombi # 3 no és qüestionar l'èxit o no del Front Marítim de Barcelona, sinó explorar les dinàmiques zombificadoras presents en aquest espai urbà, temptant maneres creatives de fer-les visibles i comprensibles, a més d'imaginar possibles sortides.

La residència consisteix en dues parts: sessions de treball amb la participació d'investigadors, artistes, autors de diverses disciplines que han treballat al voltant de les dinàmiques socials i urbanes que tenen a veure amb la construcció del concepte espais zombi y la elaboració de diversos elements gràfics i visuals a l'entorn de la zona del front litoral de Barcelona.

Organitza
Idensitat i Arts Santa Mònica

Produeix
Idensitat

Col·labora
Ajuntament de Barcelona i Europa Creativa - Artizen

 

Contributors