En record de José María Nunes

Sessions de cinema i lectura de textos
Cinema i lectura de textos 15.07.2016 / 19.30h | 19.07.2016 / 18.30h | 21.07.2016 / 18.30h

Sala Laya – Filmoteca de Catalunya (Plaça Salvador Seguí.1-9) Barcelona

L’Arts Santa Mònica programa l’exposició “Nunes, més enllà del temps”, comissariada per Joan M. Minguet i dedicada a l’escriptor i cineasta d’origen portuguès José María Nunes, el qual va retratar Barcelona en molts dels seus films. L’exposició es podrà veure a l’Arts Santa Mònica del 14 de juliol al 2 d’octubre de 2016. La Filmoteca s’afegeix a la reivindicació d’aquest artista lliure i atípic amb la projecció del seu primer llargmetratge i amb una sessió que recupera el Nunes pensador per mitjà de la lectura de textos seus. 

 

Mañana

JOSÉ MARIA NUNES, 1957. Int.: José María Rodero, Manuel Díaz González, Carlos Otero, José Sazatornil, Arturo Fernández, James Hayter, Ana Amendola. Catalunya. VE. 94' 

Pel·lícula d’episodis en la qual les quatre històries formen un conjunt que mostra les condicions d’una societat on la realitat és tan decebedora que només es pot viure amb la il·lusió que tot pot ser millor si un s’ho proposa. Mañana va ser la primera realització de Nunes, que més endavant es convertiria en un cineasta clau de l’Escola de Barcelona. Mañana podria ser considerada un antecedent. Poc després de l’estrena va ser greument mutilada. Aquesta és la seva versió íntegra.

Presentació a càrrec de Mariona Bruzzo i Joan M. Minguet el divendres 15.

Divendres 15 juliol / 19.30 h
Sala Chomón              

Dijous 21 juliol / 18.30 h
Sala Laya

 

Santa Rosalía con Castellbisbal

JOAN VALL KARSUNKE, 2013. Int.: José María Nunes. Catalunya. VE. 31'.  Projecció en DVD.

“Santa Rosalía con Castellbisbal és poder escoltar i sentir. Nunes, el creador, repeteix, només per a mi, les paraules i les frases que un dia em van impactar en contemplar la seva obra” (Joan Vall Karsunke). Aquesta sessió es completa amb la lectura de textos de Nunes a càrrec dels seus amics Lluís Valentí, Joan Vall, Belen Fabra, José María Blanco, Joan M. Minguet, Josep Farràs, Empar Rosselló, Rosa Llinàs, Santi Lapeira, Virginia Nunes i Julio Lamaña.

Presentació a càrrec de Joan Vall Karsunke.

Dimarts 19 juliol / 18.30 h
Sala Laya       

 

Organitza:
Filmoteca de Catalunya i Arts Santa Mònica

Produeix:
Filmoteca de Catalunya