Estructures d'excepció

Ángela Bonadies
Taller 16,17 i 18.07.2015 / 11h-14h i 16h-19h Espai residència

En el marc del projecte TRANSLOCACIONS. Experiències temporals, pràctiques artístiques i contextos locals, es planteja un taller per a reflexionar a l’entorn de les formes de mobilitat contemporània i els seus efectes en els contextos locals. A partir de l’exploració i anàlisi d’un territori concret i des d’una perspectiva transdisciplinària, es prendrà com a punt de partida la metodologia de treball que l’artista Ángela Bonadies ha desenvolupat en diversos projectes a Venezuela, per a assajar i posar en comú, en el context de Barcelona, estratègies de recerca en pràctiques artístiques que tenen la voluntat d’analitzar i incidir en un context social o territorial concret.  
A través d’aquest taller, es proposa treballar en la zona del Port de Barcelona, entesa aquesta com a una estructura d’excepció en el marc urbà, travessada per  diverses formes de mobilitat i, a l’hora, part d’un front marítim vinculat a tres barris de la ciutat (Barceloneta, Ciutat Vella (Gòtic i Raval) i Poble Sec), en els quals s’han fet visibles, en els últims temps, diverses tensions fruit de la relació local-visitant.
El taller, dirigit per l’artista Ángela Bonadies, comptarà amb la participació d’agents actius implicats en els diversos barris colindants a la zona portuària així com la participació de diversos experts en planejament urbà i antropologia.


Ángela Bonaides
Artista veneçolana amb formació en arquitectura, que desenvolupa projectes a través de la fotografia, el vídeo i l'escriptura. Ha exposat entre altres llocs a: Centro de Historias de Zaragoza (PhotoEspaña 2015); Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA); Galería After-the-butcher, Berlín; Zentrum für Kunst und Medientechnologie (ZKM), Karlsruhe; Periférico Caracas Arte Contemporáneo; ArtRio Solo Projects, Río de Janeiro; Empty Quarter, Dubai; Centro Cultural Chacao, Caracas; Museo de Bellas Artes, Caracas.
Va rebre el Premi Llatinoamericà de Fotografia Josune Dorronsoro 2004, l'Ajuda a la Creació 2008 d'Escorxador de Madrid i els reconeixements Best Architecture and Landscape Projects 2011 de la revista Polis i DomusWeb Best of Architecture 2011 pel projecte La Torre de David.