Dispositius d’assistència social. Violència en nom del teu bé

Projecció + conversatori 24.11.2016 / 19h

Sala d'actes

 Conversatori i projecció del documental OKULO (30’).  Direcció: Carlota Àlvarez i Laia Pelliser Producció: Carlota Àlvarez, Laia Pelliser, Naya Pascual i Irene Blanco.

Okulo és un documental realitzat de manera autogestionada, que recull les experiències de 8 joves que viuen a la ciutat de Barcelona, en el seu pas per diferents recursos institucionals dedicats a l’atenció de la infància i l’adolescència. Pretén ser una finestra oberta a les seves mirades, per tal que puguin expressar com es van sentir durant la tutela institucional, les dificultats que han trobat en sortir dels centres i quines expectatives de futur tenen actualment, una vegada són majors d’edat.

El documental serà el preàmbul que ens permetrà obrir una conversa a propòsit d’una modalitat de violència singular, aquella que, transvestida de bones intencions, que s’exerceix sobre les persones que transiten les institucions d’assistència social contemporània. Una violència que es construeix a través de les retòriques d’inferiorització de certs sectors poblacionals, així com mitjançant pràctiques que impliquen forçaments i coaccions, més o menys subtils, en nom de l’anomenada inclusió, reinserció o integració

En el conversatori participaran Laia Pellicer (directora d’Okulo), Marta Venceslao, (Doctora en Antropologia i professora de la Universitat de Barcelona), Giuseppe Aricó (doctor en Antropologia i investigador del OACU) i un dels joves protagonistes del documental.

 

         

 

 

Activitat en el marc de l'exposició 60db/16khz. BCN. Sents la violència?

Foto: Fotomovimiento. Tono Carbajo.