Cross Cultural Chairs

Presentació i llançament del projecte amb suport audiovisual 20.09.2018 / 18'30h - 21h

Claustre Max Cahner

CCC és la recerca de diferències socials i culturals explorada a través de les cadires. Un projecte d'antropologia i disseny, que remarca la importància en diferents cultures que tenen els seients.

Llançament del projecte i de la campanya de crowdfunding de CCC. Matteo Guarnaccia, dissenyador sicilià basat a Barcelona presentarà com neix aquesta idea i els següents passos per al seu desenvolupament.

CCC és un projecte que busca explorar diferències culturals a través de les seves cadires i les formes de seure. La investigació és centra en els aspectes socials i tècnics de les cadires i les seves respectives cultures. La intenció és viatjar als vuit països més poblats del món, establint una col·laboració triangular entre un estudi de disseny local, els artesans que fabriquen els mobles i CCC. Entenent el context cultural, el procés de fabricació i l'ús de materials autòctons, Matteo fabricarà una cadira a cada país juntament amb l'estudi local, creant un portfolio de 8 cadires, que comprendran la investigació, juntament amb un llibre, un documental i una posterior exposició al Museu del Disseny de Barcelona.

Amb el material recopilat després d'una estada d'un mes a cada país, CCC condensarà la seva investigació en un llibre d'apoximadament 300 pàgines, editat per Albert Romagosa, que es presentarà juntament amb una exposició al Museu del Disseny. CCC compta amb el recolzament de Space10 (laboratori de recerca d'IKEA) a Copenhagen i de Studiolabo, organitzador del Fuorisalone i Brera Design Week, que ha proposat la participació de CCC en el circuit de xerrades a Milà. EL projecte és sense ànim de lucre i en col·laboració amb AiD (Architecture and Development), una ONG que treballa amb arquitectes i dissenyadors amb l'objectiu que CCC pugui aportar a aquella gent que ho necessiti.

test1_flyer_launching_ccc-01-04-web

 

Organitza

Matteo Guarnaccia

 

Produeix

Matteo Guarnaccia

 

Col·labora

Museu del Disseny de Barcelona, ADI FAD, IED Barcelona, AiD