Cos i vibracions

Dins del cicle Vibracions i sonoritats
Taula rodona 12.07.2017 / 18h - 19:30h

Sala d'Actes

Interfícies és el projecte de mediació de l'Arts Santa Mònica que desenvolupa iniciatives sobre educació, cultura i ciutadania en relació als diversos continguts que es produeixen al centre d'art. Aquesta activitat es recull en diàleg amb l'exposició de Brian Eno « Lightforms/Soundforms»  del 13 de juny a l'1 d'octubre dins del cicle

Les polítiques de la ciutat de Barcelona han marcat una imatge i relat d'un tipus de so i vibracions de la ciutat. D'una ciutat creativa, de turisme cultural, d'una ciutat de marca o de músiques travessada d'estils, llocs, festivals, i altres esdeveniments que generen un aparell comunicatiu i pedagògic sobre el que és la vida a la ciutat i les seves diverses sonoritats. En contrast amb el repte d'un so de Barcelona o una forma de vibració i de moviment, hi ha pràctiques, espais i sonoritats  que configuren altres relats de la ciutat, altres formes de generar experiències musicals, de comunitats pràctiques i d'experiments educatius que ens parlen d'altres paisatges i espais on produir, compartir, experimentar o treballar amb la música. Un ventall de pràctiques que ens parla d'altres sonoritats.

Amb aquesta taula rodona es proposa  discutir sobre els creuaments entre les arts vives, el treball amb el cos i les vibracions com element de la educació integral  i les pedagogies performatives. En concret hi participaren tres experiències de la ciutat de Barcelona que treballen amb diverses branques des de les arts vives a escoles bressols, treball educatiu intergeneracional i intercultural amb instituts; i finalment la pedagogia experimental d'escoles amb marcs d'educació viva.

- Gemma Palet i Cristina Alonso. El Graner, Centre de creació del cos i moviment, Fàbrica de creació de la ciutat de Barcelona gestionada pel Consorci del Mercat de les flors.

- Albert Tola, dramaturg, escriptor i co-creador del projecte PIECE amb la corèografa, directora Constanza Brncic

- Jordi Mas, ballarí i pensador, relaciona dansa i paisatge. Col.col·laborador amb l'escola el Martinet i membre actiu del grup de criança la Tribu Sugurú.

Aquesta activitat es desenvolupa en diàleg amb l'exposició de Brian Eno «Lightforms / Soundforms» del 13 de juny a l'1 d'octubre dins del cicle de Vibracions i Sonoritats.

 

Enllaços d’interès

http://www.interficies.net.mialias.net

https://constanzabrncic.net/

www.granerbcn.cat

https://www.jordimasdansa.com 

Imatge del projecte de Formació Guarderies, El Graner, Centre de creació del cos i el moviment, Fàbrica de creació de la ciutat de Barcelona gestionada pel Consorci del Mercat de les Flors.

 

 

Organitza

Interficies. Arts Santa Mònica

 

Produeix

Arts Santa Mònica

 

Col·labora

Nando Cruz