Cos-social-llico-anatomia

COS SOCIAL [Lliçó d'anatomia]

Joan Morey
Exposició 27.05 - 13.07.2017

Espai Balcó

Joan Morey és l'artista seleccionat en la 3a Edició del Premi de Videocreació de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica i LOOP Barcelona.

El seu projecte COS SOCIAL [Lliçó d'anatomia], concebut com una video-performance, examina la construcció social del cos en la cultura contemporània occidental i el seu desencadenant en l'àmbit de la performance artística. Des d'una revisió dels enfocaments teòrics de la sociologia del cos, el projecte reactivarà les lliçons d'anatomia en la pintura barroca i la seva performativitat contraposant dos elements fonamentals: el cos (del performer) i l'escenari (en el qual es duu a terme l'acció).

COS SOCIAL [Lliçó d'anatomia] pretén organitzar, analitzar i disposar els codis d'execució d'una obra d'art a través d'una recerca genealògica del mitjà que la determina. De fet, el subtítol del projecte bé podria ser “Lliçó d'anatomia [de la performance]” ja que un dels objectius de l'artista és desgranar la gramàtica de la performance, en concret aquella que situa el cos en un primer plànol, i la seva traducció al llenguatge de la video-creació per a l'àmbit de la pantalla.

L'inici de l'exposició coincideix amb la clausura del festival LOOP Barcelona, la qual també tindrà lloc a l'Arts Santa Mònica.

 

Joan Morey (Mallorca, 1972) viu i treballa a Barcelona. Llicenciat i DEA en Belles Arts per la Universitat de Barcelona.
En 2015 va rebre la Beca MAEC-AECID per al programa de residències per a Artistes i Investigadors Espanyols i Estrangers en l'Acadèmia d'Espanya a Roma mitjançant la qual va desenvolupar el projecte Il Linguaggio del Corpo (Roma, 2015-2016). D'entre els seus projectes destaquen: THE CHARACTERS, Museu És Baluard (Palma de Mallorca, 2015- 2016); EL GIR/EL GIR/THE TURN [Guió obert per a performance col·lectiu], Sis galeria (Sabadell, Barcelona, 2014); CASCANDO. Variacions per a una altra peça dramàtica, MACBA (Barcelona, 2013); L’ENSINISTRAMENT. Variacions per a actor, iPad i furgó preparat, Fabra i Coats Centre d’Art (Barcelona, 2012); BAREBACK. El Poder i la Mort, Capella de la Misericòrdia (Mallorca, 2010); GRITOS&SUSURROS. Converses amb els Radicals en La Capella (Barcelona, 2009); OBEY. Humillados&Ofendidos, CGAC (Santiago de Compostel·la, 2007/09) o POSTMORTEM. Projet en Sept Tableaux, antic Centre d'Art Santa Mònica, CASM (Barcelona, 2006/2007).
Recentment ha presentat la performance TOUR DE FORCE (Barcelona, març de 2017) en el marc de l’exposició "1000m2 de desig. Arquitectura i sexualitat" en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) una co-producció del CCCB i la Fundació Han Nefkens.

Una coproducció impulsada per la Xarxa de Centres d'Arts Visuals de Catalunya, Arts Santa Mònica i LOOP Barcelona, amb la col·laboració específica de la Real Acadèmia de Medicina de Catalunya i el suport del centre de producció i recerca d'arts visuals HANGAR. Joan Morey © 2017 | Fotografia de documentació: Noemi Jariod | Cortesia de l’artista.

3a Edició del Premi de Videocreació impulsat per LOOP Barcelona, la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya i l’Arts Santa Mònica.

En el marc del Festival LOOP 2017

Producció: Xarxa de Centres d’ Art Contemporani de la Generalitat de Catalunya, Arts Santa Mònica - Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, LOOP Barcelona i Joan Morey.